IT & ICT basiskennis; Hardware, Software, Cloud en andere Infrastructuren

Voor vrijwel iedere functie in de IT is een bepaalde hoeveelheid basiskennis nodig. Hoe de verschillende computercomponenten (hardware) er uit zien en wat hun functie is, welke infrastructuren er zijn, maar ook de gegevensinfrastructuur een organisatie nodig heeft?

Deze cursus voorziet hierin.

  • We gaan in op de techniek van computers en computergebruik. Het uitgangspunt van de module is de werkplek van de gebruiker. De technische onderwerpen die aan bod komen worden daarom op een toepasbare en praktische manier benaderd. Die werkplek is te vinden in de bekende kantooromgeving, maar kan ook thuis of onderweg zijn.
  • IT-infrastructuur, systemen (computer en hardware), netwerken en datacommunicatie en het beheer van IT-infrastructuur worden behandeld.
  • Er is bij alle (hoofd) onderwerpen ook aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en trends.
  • We gaan in op data infrastructuren en hoe je gegevens kan benaderen met SQL, we geven een korte SQL-introductie zodat je de principes van vraagtalen snapt (zelf query’s maken doen we niet in deze cursus, daarvoor zijn er andere cursussen in ons aanbod).
  • We bereiden je voor op het examen door vragen over de theorie te stellen (ook handig als je geen examen wil afleggen maar toch meer dieptekennis zoekt).

Kenmerken

  • Lessen kunnen klassikaal (2 dag) of via online Skype sessies (5 x 1.5 uur ongeveer).
  • We starten ook met een kleine groep.

Examen:
Examen betreft 30 meerkeuze vragen, open boek, duurt een uur, 56% behaald (17 van de 30) dan geslaagd. Je ontvangt van de examenorganisatie The Business & ICT Exam Association, het certificaat  IT & ICT Foundation.

Literatuur:
P. Aertsen & W. Saabeel, e-CF basisboek Infrastructure, Promanad (2019), ISBN 9789081731232

Inhoud: – cloud, operating systemen, computer hardware, soorten van computers, soorten van devices, software, netwerken, OSI model, GPS, Wifi, besturingssystemen, IT infrastructuren, gebruik en beheer van IT, bytes, bits en programmeertalen, security, data infrastructuren en SQL basics.

Doelgroep: voor degene die meer willen/moeten weten van de technische basisprincipes van computergebruik, zowel vanuit het perspectief van de gebruiker, als vanuit die van gesprekspartner binnen een organisatie. 

Niveau & voorkennis: geen. Het is een hbo-niveaucursus. 

Studiekosten: zie prijsinformatie en bijkomende materiaalkosten en examenkosten. Wil je de cursus altijd start koopt dan een startgarantie erbij.

Prijs & informatieaanvraag.