Requirement Engineering

Kwalificatie
Toetsing bij diverse exameninstituten zoals BITEXA, BCS, IIBA, IREB.

Literatuur
Zie brochure voor module specificaties en de literatuur. Aan te vragen via de informatieknop.

Inhoud
Requirement Engineering is vaak een onderdeel van Business Analyse. De Business Analist zou requirements analyse skills moeten hebben. Zo ook de informatieanalist. Requirement Engineering is een mode woord, bestaat als sinds 1960, toen noemde men het functioneel ontwerpen of het specificeren van een basisontwerp. De technieken zijn niet veranderd, alleen de naam.
Technieken waar we naar kijken zijn requirements inception, requirements eliciteren en requirements specificeren & requirements analyseren, requiremenst valideren en onderhandelen over de requirements. Dan is er ook nog het verificeren of te wel de acceptatietesten voor de ge´mplementeerde requirements.
Stakeholder analyse, bepalen van actoren, toepassen van creativiteitstechnieken zoals brain-writing, brainstorming, 6-5-3 methode, etc, maar ook gewoon onderzoek zoals interview, vragenlijsten en het raadplegen van bestaande systemen en documentatie. Hergebruik versnelt de ontwikkeling en refactoring en inzicht in dependencies is nodig om de kwaliteit van de requirements te verhogen.
Specificeren kan in natuurlijke taal; dan gebruik je geschikte templates of kan met modellen; dan gebruik je de geschikte modelleringstechniek. We bewaken ook de consistentie van de modellen onderling en gebruiken geavanceerde tools om je te helpen met diagrammen in UML, Actimod of BPMN.

Uitvoering
Dagcursus, Avondcursus (+33% qua prijs).

Prijzen incl. 21% BTW. Schrijft u in voor een cursus + examen dan krijgt u het materiaal gratis erbij.

Code cursus training examen studiemateriaal
IREBF_3d - Requirement engineering foundation, 3 dagen € 1750,- € 365,- € 115,-
IREBM_3d - Requirement engineering advanced modeling , 3 dagen € 1750,- € 850,- € 130,-
IREBE_3d - Requirement engineering advanced elicitatie , 3 dagen € 1750,- € 850,- € 130,-
IREBA_3d - Requirement engineering in Agile omgevingen, 3 dagen € 1975,- € 850,- € 130,-
REIAP_4d - Requirement Analyse & Informatieanalyse, professional, 4 dagen € 2500,- € 350,- € 175,-
TPEO - Toeslag Professional Eindopdracht (in plaats van een examen) - € 215,-  

Doelgroep & doelstelling
Voor degene die requirements wil ontdekken en deze juist wil specificeren (in traditionele of in agile omgevingen) en daarbij alle drie de perspectieven; functies, gegevens en gedrag van een oplossing meeneemt. Zoals business analisten, requirement engineers, functioneel beheerders die ook functionaliteiten beheer onder zich hebben..

Voorkennis & niveau
Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. HBO denkniveau verwacht