ISyF, Information Systems Foundation

Kwalificatie
Toetsing bij BITEXA. Via BITEXA verkrijgt de student het Certificate Information Systems Foundation.

Literatuur
Boek ISyF + voorbeeldexamens.

Inhoud
De module “Information Systems Foundation” biedt een goede en toegankelijke start in, en een oriėntatie op de IT. Degenen die deze module met succes doorlopen zijn bekend met de belangrijkste thema’s uit dit vakgebied. Ze weten wat de belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen van informatiesystemen inhouden. Ze hebben een overzicht van de belangrijkste thema’s en fasen uit de lifecycle van systemen. Ze zijn in staat de diverse onderwerpen, disciplines, functies en taken in een bredere context te plaatsen. Ze hebben daarmee een goed beeld van het vakgebied informatica en ze zijn in staat met IT’ers over het vakgebied te communiceren.

Module in vogelvlucht : - basisbegrippen: informatieverzorging, - voorziening, systeem, technologie en onderlinge relaties, - rol en toepassing van informatiesystemen in de organisatie, - componenten van een informatiesysteem, - proceslevenscyclus van systeemontwikkeling, - fasering bij systeemontwikkeling, basiskennis kwaliteitsmodellen CMM, INK, ISO.

Uitvoering
Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. Klassikaal met beperkte inspraak op planning en doorloop c.q. afstemming van lesdata en locaties. Zie vooraankondiging en startprocedure. De student zal zelf diverse (praktijk)opdrachten uitvoeren. Zelfstandig of klassikaal.

Doelgroep & doelstelling
Deze cursus is bestemd voor degene die met informatiesystemen en informatieverzorging te maken krijgen zoals onder andere systeemontwikkelaars, eindgebruikers, projectmedewerkers, functioneel beheerders, systeembeheerders, netwerkbeheerders.
De deelnemer optimaal voorbereiden op het examen ISYF. Na deze opleiding beschikt u over basiskennis en inzicht over de informatieverzorging en informatiesystemen.

Voorkennis & niveau
Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. Instroomniveau MBO of vergelijkbaar.

Kenmerken
- 4 sessies, doorloop 3 ± 1 weken (dagcursus) tot 3 ± 1 weken (avondcursus).
- Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.
- Examens, dagelijks.
- Huiswerkbelasting ongeveer 2 a 5 uur per sessie.
- Studiebelasting 84 SBU, zijnde 3 studiepunten (European credits)
- Startdatum: in overleg,
bel ons

Module Literatuur & diverse. Bijkomend Examen
kosten
Cursusprijs
Dag       Avond
ISYF - ISYF literatuur en leermiddelen € 90,- € 185   875,-    € 990,-
 

Prijs ex. 21% BTW,, arrangement is koffie, thee, fris, snoep, water, lunch, candybars, etc.. Eventuele uitgebreide lunch of diner wordt apart berekend.