Functioneel ontwerpen, traditioneel of agile

Kwalificatie
Toetsing bij diverse exameninstituten zoals BITEXA, IIBA, EXIN, IREB, Scrum.org,

Literatuur
Zie brochure voor module specificaties en de literatuur. Aan te vragen via de informatieknop.

Inhoud
Functioneel ontwerpen betekent dat functionaliteit en kwaliteitsverwachting worden gespecificeerd. Voor dat dit kan is er het sparren met gebruikers (elicitatie/gathering). Dit sparren is een continue proces, ergo herhaaldelijk wordt de oplossing en oplossingsweg besproken met de stakeholders zodat direct kan worden bijgesteld en het juiste product /service wordt geleverd aan deze stakeholders. Kwaliteit van user stories en van requirements zelf is ook belangrijk. Welke kwaliteitkenmerken hebben user stories en waarmee krijg ik als eindgebruiker of manager te maken als ik deze user stories ga schrijven.

De cursussen gaan in op technieken voor eliciteren, voor specificeren, voor het schrijven van user stories, maar ook van requirements. Ook van belang is creatifef denken en meedenken. De business analist/requirement engineer of product owner zal zijn kennis en kunde inzetten om met de klant mee te denken en hij/zij zal ook oplossingen voorleggen aan de klant. Consistente en heldere requirements en user stories opstellen zijn een noodzaak, en is de taak van de Product Owner, Requirement engineer en/of informatieanalist. Samenwerken en vertrouwen hebben in een oplossing en de supplier zijn hier de key words.

Uitvoering
Dagcursus, Avondcursus (+33% qua prijs).

Prijzen excl. 21% BTW. Schrijft u in voor een cursus en examen, dan krijgt u het materiaal gratis.

Code cursus Training examen studiemateriaal
FOAS_4d - Functioneel ontwerpen en agile systeemontwikkeling, 4 dagen € 1800,- € 280,- € 145,-
FOUS_3d - Functioneel ontwerp en schrijven van user stories, 3 dagen € 1320,- € 210,- € 100,-
TEO - Toeslag Eindopdracht (in plaats van een examen) - € 450,-  

Doelgroep & doelstelling
Voor degene die in agile omgevingen User Stories willen schrijven of die requirements willen specificeren en contact zijn voor de eindgebruikers om hun wensen en eisen te inventariseren. Zoals product owners, business analisten, requirement engineers, functioneel beheerders die ook nu functioneel willen ontwerpen.

Voorkennis & niveau
Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. HBO denkniveau verwacht